Grad Sisak

Službene stranice

Službena Facebook stranica Grada Siska

Vrijeme danas

15 °C
oblačno

Brzi izbornik

360° Panorama Siska
Promocija Priručnika za voditelje terapijskog jahanja

Promocija Priručnika za voditelje terapijskog jahanja

Iskustvo i predan rad Siščanke Dragane Blažević, predsjednice Hrvatskog saveza udruga za terapijsko jahanje ostvaren je i kroz izdavanje Priručnika za voditelje terapijskog jahanja „Konjički šport i terapijsko jahanje“ čija je promocija održana 29. studenoga u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora u Zagrebu. Projekt pripreme i realizacije ostvaren je uz stručnu i financijsku potporu Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog saveza udruga za terapijsko jahanje.

Priručnik je realiziran na inicijativu Dragane Blažević iz HSTJ, a uz stručne suradnike: Dejan Gogić, vtf. hipoterapeut; dr.Gordana Tonković - Reljanović, spec. neurolog; Sanja Maroević, prof. psiholog; Jasna Lesički, dipl. soc. radnica; Jelena Krmpotić, prof. psiholog; dr.Deana Basar, vet. medicine, Eduard Petrović, dipl. trener.

Priručnik su predstavili: Milan Kolman, prof., ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije

Dragana Blažević, bacc. predškolskog odgoja, predsjednica Hrvatskog saveza udruga za terapijsko jahanje, Josip Ćop, glavni tajnik Hrvastkog olimpijskog odbora, dr.sc. Franjo Prot, predsjednik upravnog vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora i Renata Fridrih, prof. defektolog, logoped, lektor i recenzent priručnika.  

Uz prikazivanje dokumentarnog filma "Volonteri", koji je sadržajno usmjeren na područje terapijskog jahanja i konjičkog športa, prisutni su ukazali na važnost informiranja javnosti i kontinuirane edukacije volontera i stručnih djelatnika, ali i roditelja o vrijednosti terapijskog jahanja za osobe koje su narušena zdravstvenog stanja, ili iz ljubavi prema športskim disciplinama u području olimpijskog športa i konjičkog športa. Snažne emocije su preplavile sve prisutne jer rad s osobama sa zdravstvenim tegobama, a posebno s djecom, iznimno je zahtjevan i obasjan nadom da će svaki pomak biti korak naprijed u životu svakog korisnika terapijskog jahanja.