Grad Sisak

Službene stranice

Službena Facebook stranica Grada Siska

Vrijeme danas

15 °C
oblačno

Brzi izbornik

360° Panorama Siska
Popis stanovništva preko Državnog zavod za statistiku

Popis stanovništva preko Državnog zavod za statistiku

Obzirom na veliku zainteresiranost i brojne upite naših sugrađana vezane uz prijave sudionika za Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. prenosimo priopćenje Državnog zavoda za statistiku na čijim stranicama (www.dzs.hr) možete pronaći sve informacije.

 

„Prijave za posao popisivača i kontrolora u Popisu 2011. prikupljat će se neposredno

prije popisivanja, točnije, tijekom druge polovine veljače 2011. Svaka županija će za

svoje područje organizirati prikupljanje prijava u ispostavama, odnosno popisnim

centrima koji će biti osnovani za potrebe provođenja Popisa.

Županije, odnosno ispostave i popisni centri, sve će potrebne informacije o točnom

vremenu i mjestu prijava za sudionike Popisa pravodobno objaviti preko Zavoda za

zapošljavanje, lokalnih medija i internetske stranice Državnog zavoda za statistiku

(www.dzs.hr).

Nakon obrade pristiglih prijava za posao popisivača i kontrolora u Popisu 2011., sve

prijavljene osobe bit će pozvane tijekom prve polovine ožujka 2011. na ispunjavanje

Upitnika za prijavu popisivača i kontrolora. Selekcija potencijalnih kandidata koji

zadovoljavaju formalne uvjete (punoljetna osoba sa završenom barem srednjom

školom) izvršit će se na temelju analize Upitnika za prijavu popisivača i kontrolora.

Za izabrani broj popisivača i kontrolora organizirat će se predavanja (obuka) na kojima će ih se upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa 2011. Poduke kontrolora bit će organizirane u ispostavama od 21. do 24. ožujka 2011., dok će poduke popisivača biti organizirane u popisnim centrima od 28. do 31. ožujka 2011.

Nakon odslušanih predavanja svi će polaznici biti dužni pristupiti završnom testu, nakon čega će oni koji ga s uspjehom polože biti izabrani za popisivače odnosno kontrolore. Završni test bit će jedinstven za cijelu državu te će provjeravati razumijevanje metodologije s poduke na praktičnim primjerima. Popisivač mora biti osoba sa završenom barem srednjom školom, čitkim rukopisom (koji će se provjeriti temeljem Upitnika za prijavu popisivača i kontrolora) te na kraju obuke mora uspješno položiti završni test za popisivače. Popisivanje na terenu trajat će u

vremenu od 1. do 28. travnja, i to po cijeli dan. Dakle, popisivač je na terenu od jutra do navečer; većinu tog vremena provodi popisujući, a dio vremena sa svojim nadređenim (kontrolorom) koji mu provjerava ispravnost materijala. To znači da se od popisivača očekuje puni dnevni angažman, uključujući subote i nedjelje, te u vrijeme dok traje popis ne može paralelno raditi neki drugi posao odnosno aktivno pohađati školu/studij. Prednost će, kao i u prijašnjim popisima, imati nezaposleni građani.

Sve informacije vezane za Popis 2011. bit će pravodobno objavljivane na internetskim stranicama Državnog zavoda za statistiku (www.dzs.hr).

Lijepo Vas molimo da sve upite koje imate u vezi s Popisom 2011., a čije odgovore niste uspjeli pronaći na internetskim stranicama Državnog zavoda za statistiku (www.dzs.hr) postavljate isključivo u pisanom obliku na e-mail: popis2011@dzs.hr“. „ – stoji u priopćenju Državnog ureda za statistiku.