Grad Sisak

Službene stranice

Službena Facebook stranica Grada Siska

Vrijeme danas

15 °C
oblačno

Brzi izbornik

360° Panorama Siska
Sisak i Omišalj dijele izazove, ali i probleme

Sisak i Omišalj dijele izazove, ali i probleme

Sisački gradonačelnik Dinko Pintarić i njegovi suradnici Mile Mikić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti te Damir Borić, pročelnik Upravnoga odjela za financije, 14. ožujka posjetili su čelne ljude općine Omišalj na otoku Krku. Bio je to prvi formalni susret predstavnika tih dviju lokalnih samouprava, iako kontakti i suradnja traju već nekoliko godina.

 

Grad Sisak i općinu Omišalj vežu mnogi zajednički interesi, ponajprije oni vezani uz Janaf, kao i problemi vezani uz zakonsku regulativu, odnosno komunalno gospodarstvo: obračun komunalnih doprinosa, komunalne naknade, spomeničke rente i sl. Dvije samouprave imaju slične interese i kada je u pitanju odnos prema razvojnim planovima velikih tvrtki na njihovome području, u ovome slučaju Janafa, a zajednička su i promišljanja o tome kako se pripremiti za eventualne incidentne situacije u tim tvrtkama, sve to u kontekstu obveze Grada Siska i Općine Omišalj da zaštite interese svojih građana.

 

Na sastanku u Omišlju zaključeno je da slično industrijsko okruženje grada Siska i općine Omišalj tim jedinicama lokalne samouprave stvara slične probleme i izazove. Stoga su se gradonačelnik Siska Dinko Pintarić i načelnik Omišlja Tomo Sparožić složili da bi zajedničko nastupanje u obrani interesa Grada Siska i Općine Omišalj bilo mnogo učinkovitije pa je dogovoreno da se razrade modeli takvoga postupanja u budućnosti.

 

Naposljetku napomenimo da su predstavnici Grada Siska boravak na Krku iskoristili i za obilazak Janafovog postrojenja u Omišlju te da su bili zadovoljni viđenim, osobito sigurnosnim standardima koje je ta tvrtka postavila u svojemu poslovanju. Boravak u Omišlju bio je prigoda i za kratko upoznavanje sisačke delegacije s prebogatom kulturnom poviješću drevnoga Omišlja.