Grad Sisak

Službene stranice

Službena Facebook stranica Grada Siska

Vrijeme danas

15 °C
oblačno

Brzi izbornik

360° Panorama Siska
Savski sajam i Lipanjski susreti 13. lipnja u Starom gradu

Savski sajam i Lipanjski susreti 13. lipnja u Starom gradu

Savski sajam, dio projekta Lijepa naša Sava održat će se u srijedu, 13. lipnja od 16 do 20 sati u Starom gradu u sklopu Lipanjskih susreta, tradicionalne smotre folklora i narodnog stvaralaštva. Siščani i njihovi gosti će od središta Siska do Staroga grada moći doći turističkim vlakićem ili brodom Juran i Sofija, a osim izložbe fotografija Borisa Krstinića „Život uz rijeku Savu“ i nastupa Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić s dva gostujuća kulturno-umjetnička društva, dočekat će ih autohtona jela i pića te dragocjeni stari obrti, zanati i rukotvorine savskog kraja.

Na savskom će sajmu posjetitelji moći uživati u nastupu Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, prikazu života uz Savu u izvedbi članova Udruge Lipicanska barokna raskoš te nastupu s konjima Udruge arapskih konja Moslavine koja je za sajam pripremila izložbu slika te nagradnu tombolu za posjetitelje. Također, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka (SSUUHH) nastupit će s dvjema zapregama te predstaviti knjigu Konjički turizam, a Općina Martinska Ves će prezentirati tradicijske proizvode posavskoga kraja, stari savski čamac i izvorne posavske guske.

Ovogodišnji program društveno odgovornog projekta Lijepa naša Sava, čiji je cilj promicanje svijesti o važnosti zaštite hrvatskih voda i vodnih potencijala te poticanje ekoturizma i turističkih sadržaja na temeljima održivosti, započeo je Parlamentom mladih u Lonjskom polju, a nastavlja se savskim sajmovima u Zagrebu 2. lipnja, Sisku 13. lipnja, Županji 20. lipnja, i Slavonskome Brodu 6. srpnja.

Lijepa naša Sava društveno je odgovorni projekt tvrtke Coca-Cole u Hrvatskoj, a ostvaruje se u partnerstvu s Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvom turizma, Međunarodnom komisijom za sliv rijeke Save, Hrvatskim vodama, Agencijom za vodne putove, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom turističkom zajednicom, Institutom za turizam, Ansamblom narodnih plesova i pjesama LADO, Državnim zavodom za zaštitu prirode i Udrugom Lipicanska barokna raskoš te uključuje ustanove na svim razinama, od državnih tijela do gradskih uprava Siska, Slavonskoga Broda i Županje te turističkih zajednica i muzeja u Zagrebu, Sisku, Slavonskome Brodu i Županji.

Više podataka o projektu Lijepa naša Sava potražite na mrežnoj stranici: www.lijepanasasava.hr