Grad Sisak

Službene stranice

Službena Facebook stranica Grada Siska

Vrijeme danas

15 °C
oblačno

Brzi izbornik

360° Panorama Siska
Biciklijada "Ulicama moga grada"

Biciklijada "Ulicama moga grada"

Već treću godinu za redom volonteri Kluba SKWHAT uz četiri udruge u nadležnosti kluba u suradnji sa Gradom Siskom, osmišljavaju prigodan program za obilježavanje ovog značajnog datuma. Ove godine su u pripremi tri akcije : Biciklijada ''Ulicama moga grada'', Pješačka akcija kroz povijest Siska i program kod tvrđe Stari Grad.

Biciklijada ''Ulicama moga grada''održati će se u znaku obilježavanja EU tjedna mobilnosti i kretanja u nedjelju 22.rujna. Okupljanje biciklista biti će na igralištu Srednje škole Viktorovac već od 14:30 dok je start u 15:00 sati. Cilj biciklijade je tvrđa Stari grad Sisak ispred koje će se odvijati prigodan program za sve sudionike. Ruta biciklijade je dugačka 20 km, a voziti će se sukladno prometnim regulativama, prometnim pravilima te pravilima o sigurnosti u prometu. 
Ruta biciklijade: http://ridewithgps.com/trips/1758277

Kolonu biciklijade osiguravati će redari volonteri organizacije Ride It Sisak, predstavnici Moto kluba Steel Spirit i djelatnici postaje prometne Policije Sisak. Kolona biciklista kretati će se brzinom ne većom od 15 km/h, koju će diktirati voditelji kolone.

Pješačka akcija je dodatak biciklijadi.
Kretati će se središtem grada, točnije ulicama grada koje nose veliki povijesni značaj. Relacija će biti duga oko 2 km i također će voditi do tvrđe Stari grad. Start pješačke akcije biti će sa Trga Bana Jelačića.

Program kod Starog Grada započet će dolaskom biciklista sa vožnje. U suradnji s Gradskim Muzejom Sisak otvorit će se slobodan ulazak u tvrđu Stari Grad za sve građane koji sudjeluju u akciji, pod stručnim vodstvom djelatnika muzeja.

https://www.facebook.com/events/154207681452695/